söndag 6 februari 2011

Vinbärskaka

En kollega tog med sig en sådan god kaka till jobbet en dag. Det var innan hon slutade sin tillfälliga tjänst.
Jag har bakat kakan flera gånger efter detta och den är alltid lika uppskattad. Det braiga med den är att den innehåller djupfrysta vinbär - man har ju sällan färska vinbär året runt. Kakan har lite mazarinkänsla.


Christine B's Vinbärskaka:

3 ägg
4 dl socker
150g smält smör
2 tsk vaniljsocker / 1tsk vanilla
4 dl mjöl
2-4 dl frusna röda vinbär

Vispa samman ägg och socker poröst, häll i smöret och vispa lite till.
Häll i de torra ingredienserna och rör om precis så att allt mjöl är inbakat i smeten, rör ej mer.

Ta och smörj en stor plåt med kanter. Häll ut och bred ut smeten över plåten.
Strö över vinbären över hela smeten.

Grädda 20 minuter i ugnen på 200 grader.
När kakan svalnat och ska serveras så strö över florsocker.
Går utmärkt att frysa in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar