söndag 10 februari 2013

Rita, teckna.. kreativiteten återvänder..

Har kommit in i en kreativ period *peppar peppar låt den bestå* och i helgen har jag övat mig lite på att kunna rita enkla flick figurer sådana som är väldigt poppis inom art journaling men det är svårt när man hela tiden vill få dem att se naturliga ut, har dock övat och övat i helgen på olika varianter. En vart så här..

På bilden kom också lilla kattens öra med, alltid nyfiken. Han lyckades doppa ner nosen i skålen för vatten, insgå försent att det var vatten och fnös och nös ut allt.. Sen satte han sig mitt i mitt målande med, alltid närvarande katt. Som tur var målar jag med akvarellpennor så det var inte så farligt.
Älskar mina akvarellpennor, är så glad att jag köpte den stora plåtlådan när jag var i Tallinn, för flera år sedan. Det är Derwent watercolor pencils 72 stycken i alla möjliga nyanser, där kostade lådan kanske 300kr här kostar den ca 900kr så det var ett bra köp även om den var lite otymplig att släpa hem. :)

Surfade runt lite på nätet och hittade en blogg där någon skrev om att de köpt något paket för att rita zentangels almanacka.. Vart nyfiken på vad det var, ni kan ju se Zentangles hemsida www.zentangle.com Ritade några figurer men undra hur man kommer på att registrera ett företagsnamn och ge dessa streckfigurer ett namn.. men ja någon vill ju altlid tjäna på det.
Så här blev mina, tycker dock att det var lika meditativt som att rita annat.


Har lyssnat på massa ny musik idag, fick ett litet tips på bloggen Livet enligt mynta - en härlig blogg, om att lyssna på Ray LaMontagne så det var lite utav honom sen klickade jag mig vidare på YouTube till Ben Howard och just nu vart det Rachael Yamagata. Så dotterns hörlurar har gått varma, ska skaffa ett par högtalare till min dator kanske så jag kan lyssna utan, fast det är så skönt att kunna ha högt utan att störa.

Har jobbat lite i min Art Journal med, det har varit ont om att måla i den men väl i andra blocka har jag skapat, ska kanske ta loss bildena och sätta in i Art Journalen..


 

 
Önskar er alla en trevlig vecka !
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar